Schnitzel med klyftpotatis & lökig kaprisdipp
Perfekt fredagsmys, vill du ha en lyxigare variant så kan du byta ut fläskköttet mot kalvkött.
Antal personer: 4
Ingredienser
700 gram schnitzel
2 st ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
Smör & rapsolja
Svartpeppar, salt
Dipp
1/2 rödlök
2,5 msk kapris
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche
Saft från 1 citronklyfta Svartpeppar, salt
Potatis
1 kg potatis, fast
Svartpeppar, salt
Olivolja
Tillbehör
1 st romansallad
Olivolja
Citronklyftor
Svartpeppar, flingsalt
Gör så här
Klyftpotatis
- Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och ringla över olja och salta efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.
Dipp
- Skala löken. Finhacka lök, kapris och persilja och blanda med creme fraichen i en bunke. Pressa i saften från en klyfta citron och smaka av med salt och peppar. Rör om och ställ kallt till servering.
- Salta och peppra varje köttskiva.
- Ta fram 3 djupa tallrikar och vispa ägg i den ena, häll ströbröd i den andra och mjöl iden tredje. Vänd köttskivorna först i mjölet sedan i ägget och till sist i ströbrödet.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek schnitzlarna på medelvärmepå båda sidor tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta ordentligt.
- Skölj och skär salladen i stora bitar. Lägg dem på ett fat och ringla över lite olivolja.Strö över lite flingsalt och peppar.
- Skär resten av citronen i klyftor och servera till schnitzlarna, klyftpotatisen och kaprisdippen.