Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/lillaspannefalla.se/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Gårdsslakteri - Lilla Spännefalla

Gårdsslakteri

Vi är ett litet jordbruksföretag med egen uppfödning av nöt, grisar samt lamm. För många djurproducenter som säljer köttlådor som närproducerat stämmer detta endast framtill dess att slaktbilen hämtar djuren. Därefter körs dom till ett stort industrislakteri med lång färdtransport och det närproducerade är då som bortfluget. Dessutom så är alla djuren i dessa stora slakterier inte längre en djurindivid utan ett slaktnummer.

Detta är en av orsakerna till att vi bestämde oss för att även ta hand om detta sista steg i köttprocessen, nämligen slakten. Här undviks därför långa transporter och vi väntar till dess att djuren är absolut lugna, allt för att att få en absolut förstklassig köttkvalité. Vi vill härmed inte antyda att de stora industrislakterierna inte följer alla djurskyddsbestämmelser utan endast poängtera att vi tar oss mer tid till att ta hand om, samt bry oss om varje enskilt djur. Vi undviker att stressa djuren under själva slaktprocessen men även under tiden dessförinnan. För alla arbeten med djuren tar vi oss god tid och försöker utföra dem så lugnt som det bara är möjligt. Om djur levereras oroliga ger vi dem tid att lugna ner sig och väntar istället ett par timmar med att påbörja slakten.

Köttets mörningsprocess sker vid en temperatur av 3 – 4 grader och fram tills dess att köttet har uppnått det riktiga pH-värdet. Bäckenhängning kan ske om kunden så önskar alternativt om vi själva anser att slaktkroppens kvalitet därigenom avsevärt förbättras.

Därefter sker styckningen för den egna försäljningen på gården alternativt enligt någon kunds enskilda önskemål (legostyckning). Vi styckar exakt efter kundens önskemål och inga önskemål lämnas obesvarade.

Allt detta tar naturligtvis tid i anspråk vilket i slutändan kunden måste bära om han eller hon vill ta del av detta kvalitetskött.

Vår motto lyder

Kvalitét framför kvantitet!