Vilt

Älggryta

Viltkött är lyx för de flesta, den här grytan är ett bra sätt att ta tillvara på köttet så att smakerna verkligen kommer till sin rätt. Kokt potatis eller ris är gott till.

Antal personer: 4

Jägargryta på älg

Utnyttja sommarens skörd av svamp i sådana här grytor. Enbären bygger upp den vilda smaken. Kokt potatis eller risotto med svamp är gott till.

Antal personer: 4

Gulaschsoppa på vildsvin

Vildsvinskött är mustigt och smakrikt. Det passar bra i en stark och het gulaschsoppa. Använd paprikapulver med drag i och kläm i rejält med tomatpuré. /Per – Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar.

Antal personer: 4-6

Långkok på HJORTLÄGG

Mustig gryta som sköter sig själv. Allt som behövs är lite tid och tålamod.

Antal personer: 4

Välputtrad Osso bucco, VILDSVIN

Osso buco är klassisk italiensk mat. Går att förbereda och värmas till serveringen. Gör den gärna dagen före. Köttet, rotfrukterna och alla de andra smakerna kommer då till sin rätt. Hoppa inte över gremolatan, det vill säga raspet av citron, persilja och vitlök. Det ger grytan en härlig doft och fräschet.

Antal personer: 6

Pannbiff på viltfärs

Även magert viltkött kan bli saftiga och goda pannbiffar. Toppa med gyllengul mjukstekt lök. Serveras med kokt potatis, lingon och pressgurka. Sås görs på stekskyn från biffarna.

Antal personer: 6

Rådjursrostbiff med tomat- och timjansky & grönsaksragu

Vill du bjuda på något flott till helgen kan du prova denna rådjursrostbiff som tillagas från grunden. Rostbiffen på rådjur serveras sedan med en smakrik sky på bland annat tomat och timjan.

Antal personer: 6

Rådjurssadel

Antal personer: 4

Petras vildsvinsfärs med tryffel & timjan

Vildsvinsfärs smaksatt med tryffelolja, peppar och timjan. Enkel att tillaga och ”grymt” god! Servera med pasta till.

Antal personer: 4-6

Vildsvinskotletter med savoykål

Stekta vildsvinskotletter är sååå gott och lika enkelt att steka som vanliga fläskkotletter. Dock ska man inte krydda för mycket utan det räcker oftast med salt och peppar och kanske något ytterliggare som man gillar exempelvis timjan. I detta recept får man dock mycket smak ifrån savoykålen så här räcker det med endast salt & peppar.

Antal personer: 4

Vildsvinsstek med honung och citron

Det här är ett enkelt recept där de exakta proportionerna inte är så viktiga. Man kan höfta med både citron och honung, det blir gott hur man än gör.

Antal personer: 6