Våra djur

Limousin

År 2008 köpte vi våra första renrasiga limousinkor. Det var 7 st kor med kalvar som vi köpte av Nils-Harald Johansson i Varola (Hasselbackens Limousin) när han skulle avveckla. Avelstjuren köpte vi av Ulf Runesson i Töreboda (Uggletorp Limousin). När vi valde ut dessa djur lade vi stor vikt vid att de skulle vara lugna djur, ha bra ben med bra klövar samt att juvren inte skulle vara allt för stora.

Idag har vi ca 20 kor och en avelstjur samt kalvar och ungdjur därtill.


Linderödssvin

Våra allra första Linderödssvin köpte vi år 2004. Det var då 2 st gyltor och för att få kultingar körde vi dem till en galt för betäckning. När vi sedan provat på det här med grisar ett tag, blev galten vi låtit betäcka med till salu, så då köpte vi honom också.

Idag har vi mellan cirka 10 – 20 st linderödsgrisar i olika storlekar.

grisar-framfor-stenhuset

Får

Våra allra första får köpte vi år 2007. Det började då med två gutetackor och en ryatacka (som vi fick med på köpet eftersom hon var så liten och inte skulle gett någon vidare avkastning). Tanken med dessa tre, var att de skulle gå här i hagen bakom huset och beta och göra det snyggt. Dock tyckte vi inte det hända så mycket (gräset växte fortare än de hann att beta av) så några månader senare köpte vi ytterliggare 5 st. Så här har det sedan fortsatt och nu har vi ca 80 tackor och 3 avelsbaggar. Det är framförallt får av rasen texel, men även lite korsningsdjur samt pälsfår av raserna gotlandsfår och gutefår.

_MG_4924B