Citrondränkta lammracks
Lammracks med citrondressing och vitlök. Enkel att tillaga och jättegod! Servera med klyftpotatis till.
Antal personer: 4
Ingredienser
Dressingen
8 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
2 dl citronsaft
1 dl olivolja
1 näve finhackad bladpersilja
Köttet
8 lammracks eller 4 lammkotletter Olivolja
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Gör så här
- Blanda allt till dressingen, smaka av. Kanske lite mer av nåt?
- Syrligt och vitlöksångande ska det vara, så det liksom tjongar till i skallen på dig!
- Stek kotletterna i olivolja på medelvärme, ca 3–4 minuter på varje sida, salta och peppra efter ditt eget lilla behag.
- När kotletterna är fina och färdiga tar du stekpannan från värmen och häller den finfina dressingen över alltihopa.
- Ät! Gärna med klyftpotatis som blir oändligt god med lite sån här dressing ripplat över sig …
Lite tips från Lilla Spännefalla
Glaserade rotfrukter passar också utmärkt till lammracks om man inte vill ha klyftpotatis.
Glaserade rotfrukter 200-225°C
Palsternacka, potatis, morötter, rödlök, vitlök. Lägg dem på ett ungsäkert fat, strö över timjan, olivolja och salt, stek ca 35min.