Prisbelönta produkter

Varje år på hösten anordnar Eldrimner SM i Mathantverk. Tävlingen är endast öppen för producenter som förädlar sina produkter småskaligt och hantverksmässigt. Vi har deltagit i denna tävling ända sedan vi startade 2012 och lyckats kamma hem ett antal priser enligt följande:

Gris, varmrökt med enris/bokspån
SM Guld 2023
Bäst i klassen

GRIS, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2023: Guld i klassen Värmebehandlat Kött samt även korad till BÄST I KLASSEN.

Skapat med kärlek till hantverket där råvaran och tekniken möts i skön förening. Internationell klass!

Vildsvinssida, varmrökt med enris/bokspån
SM Guld 2023
Bäst i klassen

VILDSVINSSIDA, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2023: Guld i klassen Värmebehandlat Kött samt även korad till BÄST I KLASSEN.

Mycket trevlig produkt med fin kryddsättning som lyfter fram viltsmaken. Fint hantverk med snyggt utskurna revben. Detta ger mersmak!

Jägarens påläggskorv
SM Silver 2023
Bäst i klassen

JÄGARENS PÅLÄGGSKORV

2023: Silver i klassen Värmebehandlad Korv samt även korad till BÄST I KLASSEN.

En snygg, unik vildsvinsprodukt, som vi inte sett på den svenska marknaden innan.

Linderödssalami med fänkål
SM Silver 2023

LINDERÖDSSALMI MED FÄNKÅL

2023: Silver i klassen Lufttorkad Korv:

Hantverksmässigt fint med snörbindning. Fin snittyta. Härlig korv med lång eftersmak.

Jägarens vildsvinskorv
SM Brons 2023

JÄGARENS VILDSVINSKORV

2023: Brons i klassen Lufttorkad korv:

Vackert utseende med en fin sammansättning av smakrikt vildsvinskött och varsam kryddning.

Lammcurrywurst
SM Brons 2023

LAMMCURRYWURST

2023: Brons i klassen Värmebehandlad Korv:

En snygg korv med balanserade smaker och trevlig konsistens.

Vildsvinsrulle-med-enbär
SM_Silver_platta2021

VILDSVINSRULLE MED ENBÄR

2021: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

Köttet är väl hanterat med bra och balanserad smak av vildsvin. Smaken är fantastisk! Väldigt skickligt hantverk!

Varmrökt-nötkött
SM_Brons_platta2021

VARMRÖKT NÖTKÖTT

2021: Brons i klassen Värmebehandlat kött:

Väldigt fin produkt där nötsmaken är dess styrka. Hög nivå på hantverket!

rullad-lammsida
SM2020_silver

RULLAD LAMMSIDA MED ROSMARIN & TIMJAN

2020: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

Ett strålande och vågat hantverk med helt rätt lammsmak.

SM_Guld_2019

BLODKORV, KALLRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2019: Guld i klassen Blodprodukter & övrig inälvsmat:

En förstklassig representant för blodkorvsprodukter, vacker, väl sammanhållen och mild med ändå tydlig i smaken. En ovanlig korv i Sverige med ett spexigt och tilltalande utseende som kan tilltala en ny publik.

foradlade_produkter_1
SM_Guld_2019

KALLRÖKT RÅDJURSKORV RÅDJUR/VILDSVIN

2019: Guld i klassen Värmebehandlad korv:

En riktigt välgjord, vacker och spännande produkt. Ett höjdarpålägg!

Varmrokt-vildsvin
SM_Silver_2019

VARMRÖKT VILDSVIN MED ENBÄR

2019: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

En snygg produkt med rustikt utseende och en smak från skogen.

Extra-Baa-pprig-Lammkorv
SM_Silver_2019

EXTRA BÄÄ-PPRIG LAMMKORV

2019: Silver i klassen Lufttorkad korv:

Noggrant utvalda råvaror i kombination med solitt hantverkskunnande har resulterat i en produkt i toppklass!

Radjurskorv-med-karljohansvamp
SM_Brons_2019

RÅDJURSKORV MED KARLJOHANSVAMP

2019: Brons i klassen Färskkorv:

Vilt vågat och lyckat i en svår genre. Som en skogspromenad om hösten!

Den-vilda-Palaggskorven-Vildsvin-Alg
SM_Brons_2019

DEN VILDA PÅLÄGGSKORVEN VILDSVIN/ÄLG

2019: Brons i klassen Värmebehandlad korv:

En trevlig smörgåskorv som sticker ut med sin saftighet och goda, välavvägda kryddning.

Plommonmarmelad-med-kanel
SM_Brons_2019

PLOMMONMARMELAD MED KANEL

2019: Brons i klassen Kryddad marmelad:

En marmelad gjord på mycket goda plommon. Spontana mmmm vid första provsmaken! Så – behåll absolut trädet på gården!

foradlade_produkter_3
SM_Guld_2018

LAMM MED ROSMARIN & TIMJAN, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2018: Guld i klassen Värmebehandlat kött:

Mycket bra utseende, konsistens och smak. Övertygar på alla punkter!

Varmrökt-rådjur-2016
SM_Brons_platta2016

RÅDJUR VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2016: Brons i klassen Värmebehandlat kött:

Här har man lyckats mycket bra med den råvara som har använts. Ett gott hantverk!

Algkalvpaste-med-trattisar-2015
silvermedalj_32mm_2015_platta

ÄLGKALVPASTEJ MED TRATTKANTARELLER

2015: Silver i klassen Leverprodukter:

En god och smakfull vardagspastej med bra viltsmak. Krämig och gräddig med perfekt konsistens.

Bisonsalami-2015
silvermedalj_32mm_2015_platta

BISONSALAMI

2015: Silver i klassen Lufttorkad korv:

Vällyckad hantverksmässig process! Tydlig köttdoft, tydlig smak av bison, djup och mörk köttsmak.

Bondens-salami-2014-nr-2
guldmedalj_32mm_2014_platta

BONDENS SALAMI

2014: Guld i klassen Lufttorkad Korv:

En välmogen rökt salami av hög internationell standard. En välbalanserad smak mellan kött, kryddor och rök som passar de svenska smakerna mycket bra.

Lammkorv-med-feta-2014
silvermedalj_32mm_2014_platta

LAMMKORV MED FETA; OLIVER & TOMAT​

2014: Silver i klassen Färskkorv:

Fin, vacker korv med en god konsistens. Välbalanserade smaker.

Notkott-med-orter-2014
silvermedalj_32mm_2014_platta

NÖTKÖTT MED ÖRTER, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2014: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

Kryddblandningen kommer fint till sin rätt. Mycket fint utseende och smak.

Bondens-salami-2014-nr-2
bronsmedalj_32mm_2014_platta

LAMMCHILIKORV

2014: Brons i klassen Lufttorkad korv:

Att göra en ren lammprodukt är en svår utmaning som producenten tar sig an på ett modigt och välbalanserat sätt. Kryddningen med toner av chili, curry och muskot matchar lammets smaker och erbjuder en spännande smakupplevelse.

eken-i-solnedgang
silvermedalj_32mm_2013_platta

ÄLG, VARMRÖKT MED ENRIS​

2013: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

Mycket fint utseende och snittyta. Saftig konsistens och bra salthalt.

Varmrokt-flasksida-med-orter-2012
guldmedalj_32mm_2012_platta

VARMRÖKT FLÄSKSIDA MED ÖRTER​

2012: Guld i klassen Värmebehandlat kött:

Förstklassigt hantverk! Mört med balanserade smaker och perfekt sälta.