Varje år på hösten anordnar Eldrimner SM i Mathantverk. Tävlingen är endast öppen för producenter som förädlar sina produkter småskaligt och hantverksmässigt. Vi har deltagit i denna tävling ända sedan vi startade 2012 och lyckats kamma hem ett antal priser enligt följande:
GRIS, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN
2023: Guld i klassen Värmebehandlat Kött samt även korad till BÄST I KLASSEN.
Skapat med kärlek till hantverket där råvaran och tekniken möts i skön förening. Internationell klass!
VILDSVINSSIDA, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN
2023: Guld i klassen Värmebehandlat Kött samt även korad till BÄST I KLASSEN.
Mycket trevlig produkt med fin kryddsättning som lyfter fram viltsmaken. Fint hantverk med snyggt utskurna revben. Detta ger mersmak!
JÄGARENS PÅLÄGGSKORV
2023: Silver i klassen Värmebehandlad Korv samt även korad till BÄST I KLASSEN.
En snygg, unik vildsvinsprodukt, som vi inte sett på den svenska marknaden innan.
LINDERÖDSSALMI MED FÄNKÅL
2023: Silver i klassen Lufttorkad Korv:
Hantverksmässigt fint med snörbindning. Fin snittyta. Härlig korv med lång eftersmak.
JÄGARENS VILDSVINSKORV
2023: Brons i klassen Lufttorkad korv:
Vackert utseende med en fin sammansättning av smakrikt vildsvinskött och varsam kryddning.
LAMMCURRYWURST
2023: Brons i klassen Värmebehandlad Korv:
En snygg korv med balanserade smaker och trevlig konsistens.
VILDSVINSRULLE MED ENBÄR
2021: Silver i klassen Värmebehandlat kött:
Köttet är väl hanterat med bra och balanserad smak av vildsvin. Smaken är fantastisk! Väldigt skickligt hantverk!
VARMRÖKT NÖTKÖTT
2021: Brons i klassen Värmebehandlat kött:
Väldigt fin produkt där nötsmaken är dess styrka. Hög nivå på hantverket!
RULLAD LAMMSIDA MED ROSMARIN & TIMJAN
2020: Silver i klassen Värmebehandlat kött:
Ett strålande och vågat hantverk med helt rätt lammsmak.
BLODKORV, KALLRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN
2019: Guld i klassen Blodprodukter & övrig inälvsmat:
En förstklassig representant för blodkorvsprodukter, vacker, väl sammanhållen och mild med ändå tydlig i smaken. En ovanlig korv i Sverige med ett spexigt och tilltalande utseende som kan tilltala en ny publik.
KALLRÖKT RÅDJURSKORV RÅDJUR/VILDSVIN
2019: Guld i klassen Värmebehandlad korv:
En riktigt välgjord, vacker och spännande produkt. Ett höjdarpålägg!
VARMRÖKT VILDSVIN MED ENBÄR
2019: Silver i klassen Värmebehandlat kött:
En snygg produkt med rustikt utseende och en smak från skogen.
EXTRA BÄÄ-PPRIG LAMMKORV
2019: Silver i klassen Lufttorkad korv:
Noggrant utvalda råvaror i kombination med solitt hantverkskunnande har resulterat i en produkt i toppklass!
RÅDJURSKORV MED KARLJOHANSVAMP
2019: Brons i klassen Färskkorv:
Vilt vågat och lyckat i en svår genre. Som en skogspromenad om hösten!
DEN VILDA PÅLÄGGSKORVEN VILDSVIN/ÄLG
2019: Brons i klassen Värmebehandlad korv:
En trevlig smörgåskorv som sticker ut med sin saftighet och goda, välavvägda kryddning.
PLOMMONMARMELAD MED KANEL
2019: Brons i klassen Kryddad marmelad:
En marmelad gjord på mycket goda plommon. Spontana mmmm vid första provsmaken! Så – behåll absolut trädet på gården!
LAMM MED ROSMARIN & TIMJAN, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN
2018: Guld i klassen Värmebehandlat kött:
Mycket bra utseende, konsistens och smak. Övertygar på alla punkter!
RÅDJUR VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN
2016: Brons i klassen Värmebehandlat kött:
Här har man lyckats mycket bra med den råvara som har använts. Ett gott hantverk!
ÄLGKALVPASTEJ MED TRATTKANTARELLER
2015: Silver i klassen Leverprodukter:
En god och smakfull vardagspastej med bra viltsmak. Krämig och gräddig med perfekt konsistens.
BISONSALAMI
2015: Silver i klassen Lufttorkad korv:
Vällyckad hantverksmässig process! Tydlig köttdoft, tydlig smak av bison, djup och mörk köttsmak.
BONDENS SALAMI
2014: Guld i klassen Lufttorkad Korv:
En välmogen rökt salami av hög internationell standard. En välbalanserad smak mellan kött, kryddor och rök som passar de svenska smakerna mycket bra.
LAMMKORV MED FETA; OLIVER & TOMAT
2014: Silver i klassen Färskkorv:
Fin, vacker korv med en god konsistens. Välbalanserade smaker.
NÖTKÖTT MED ÖRTER, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN
2014: Silver i klassen Värmebehandlat kött:
Kryddblandningen kommer fint till sin rätt. Mycket fint utseende och smak.
LAMMCHILIKORV
2014: Brons i klassen Lufttorkad korv:
Att göra en ren lammprodukt är en svår utmaning som producenten tar sig an på ett modigt och välbalanserat sätt. Kryddningen med toner av chili, curry och muskot matchar lammets smaker och erbjuder en spännande smakupplevelse.
ÄLG, VARMRÖKT MED ENRIS
2013: Silver i klassen Värmebehandlat kött:
Mycket fint utseende och snittyta. Saftig konsistens och bra salthalt.
VARMRÖKT FLÄSKSIDA MED ÖRTER
2012: Guld i klassen Värmebehandlat kött:
Förstklassigt hantverk! Mört med balanserade smaker och perfekt sälta.
Denna webbplats använder kakor för att förbättra din upplevelse. Du accepterar våra villkor genom att fortsätta använda webbplatsen. InställningarAcceptera
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.