Prisbelönta Produkter

Varje år på hösten anordnar Eldrimner SM i Mathantverk. Tävlingen är endast öppen för producenter som förädlar sina produkter småskaligt och hantverksmässigt. Vi har deltagit i denna tävling ända sedan vi startade 2012 och lyckats kamma hem ett antal priser enligt följande:


rullad-lammsida
SM2020_silver
RULLAD LAMMSIDA MED ROSMARIN & TIMJAN

2020: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

Ett strålande och vågat hantverk med helt rätt lammsmak.


foradlade_produkter_2
SM_Guld_2019
BLODKORV, KALLRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2019: Guld i klassen Blodprodukter & övrig inälvsmat:

En förstklassig representant för blodkorvsprodukter, vacker, väl sammanhållen och mild med ändå tydlig i smaken. En ovanlig korv i Sverige med ett spexigt och tilltalande utseende som kan tilltala en ny publik.


foradlade_produkter_1
SM_Guld_2019
KALLRÖKT RÅDJURSKORV RÅDJUR/VILDSVIN

2019: Guld i klassen Värmebehandlad korv:

En riktigt välgjord, vacker och spännande produkt. Ett höjdarpålägg!


SM_Silver_2019
VARMRÖKT VILDSVIN MED ENBÄR

2019: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

En snygg produkt med rustikt utseende och en smak från skogen.


SM_Silver_2019
EXTRA BÄÄ-PPRIG LAMMKORV

2019: Silver i klassen Lufttorkad korv:

Noggrant utvalda råvaror i kombination med solitt hantverkskunnande har resulterat i en produkt i toppklass!


SM_Brons_2019
RÅDJURSKORV MED KARLJOHANSVAMP

2019: Brons i klassen Färskkorv:

Vilt vågat och lyckat i en svår genre. Som en skogspromenad om hösten!


SM_Brons_2019
DEN VILDA PÅLÄGGSKORVEN VILDSVIN/ÄLG

2019: Brons i klassen Värmebehandlad korv:

En trevlig smörgåskorv som sticker ut med sin saftighet och goda, välavvägda kryddning.


SM_Brons_2019
PLOMMONMARMELAD MED KANEL

2019: Brons i klassen Kryddad marmelad:

En marmelad gjord på mycket goda plommon. Spontana mmmm vid första provsmaken! Så – behåll absolut trädet på gården!


foradlade_produkter_3
SM_Guld_2018
LAMM MED ROSMARIN & TIMJAN, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2018: Guld i klassen Värmebehandlat kött:

Mycket bra utseende, konsistens och smak. Övertygar på alla punkter!


SM_Brons_platta2016
RÅDJUR VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2016: Brons i klassen Värmebehandlat kött:

Här har man lyckats mycket bra med den råvara som har använts. Ett gott hantverk!


silvermedalj_32mm_2015_platta
ÄLGKALVPASTEJ MED TRATTKANTARELLER

2015: Silver i klassen Leverprodukter:

En god och smakfull vardagspastej med bra viltsmak. Krämig och gräddig med perfekt konsistens.


silvermedalj_32mm_2015_platta
BISONSALAMI

2015: Silver i klassen Lufttorkad korv:

Vällyckad hantverksmässig process! Tydlig köttdoft, tydlig smak av bison, djup och mörk köttsmak.


guldmedalj_32mm_2014_platta
BONDENS SALAMI

2014: Guld i klassen Lufttorkad Korv:

En välmogen rökt salami av hög internationell standard. En välbalanserad smak mellan kött, kryddor och rök som passar de svenska smakerna mycket bra.


silvermedalj_32mm_2014_platta
LAMMKORV MED FETA; OLIVER & TOMAT

2014: Silver i klassen Färskkorv:

Motivering: Fin, vacker korv med en god konsistens. Välbalanserade smaker.


silvermedalj_32mm_2014_platta
NÖTKÖTT MED ÖRTER, VARMRÖKT MED ENRIS/BOKSPÅN

2014: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

Kryddblandningen kommer fint till sin rätt. Mycket fint utseende och smak.


bronsmedalj_32mm_2014_platta
LAMMCHILIKORV

2014: Brons i klassen Lufttorkad korv:

Att göra en ren lammprodukt är en svår utmaning som producenten tar sig an på ett modigt och välbalanserat sätt. Kryddningen med toner av chili, curry och muskot matchar lammets smaker och erbjuder en spännande smakupplevelse.


eken-i-solnedgang
silvermedalj_32mm_2013_platta
ÄLG, VARMRÖKT MED ENRIS

2013: Silver i klassen Värmebehandlat kött:

Mycket fint utseende och snittyta. Saftig konsistens och bra salthalt.


guldmedalj_32mm_2012_platta
VARMRÖKT FLÄSKSIDA MED ÖRTER

2012: Guld i klassen Värmebehandlat kött:

Förstklassigt hantverk! Mört med balanserade smaker och perfekt sälta.