Vilt

För kännedom är allt vilt besiktigat av livsmedelsverket.

Färskt viltkött finns oftast i butiken under viltets jakttid. Vildsvinskött finns i stort sett färskt hela året pga att årsgrisar (kultingar mindre är ett år) är tillåtna att jagas hela året. Annars finns alla styckningsdetaljer frysta året runt.

Allt vilt som vi säljer är bara från vakjakt. Vakjakt är en jaktform där man sitter i exempelvis ett jakttorn och inväntar viltet och därefter skjuter det utvalda djuret. På detta sätt utsätts inte viltet för någon stress vilket innebär att man alltid har en förstklassig köttkvalité.

Naturligtvis är alla våra vildsvin precis som tamsvin trikintestade på ett ackrediterat labb.

Hos oss hittar ni alla styckningsdetaljer från viltslagen ÄLG, HJORT, VILDSVIN och RÅDJUR såsom exempelvis färs, grytbitar, stekbitar, urbenad sadel, entrecote/karré, kotletter, filé, lägg, märg-/köttben …

Det finns även vildsvinskultingar (vikt mellan 10 – 25kg) för att helgrilla året runt.