Apelsinkotletter
Apelsin och rosmarin tillsammans med fläskkotletter är en fin kombination.
Antal personer: 4
Ingredienser
4 fläskkotletter cirka 800gr smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
2 1⁄2 dl matlagningsgrädde 1 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1 tsk rosmarin
1 tsk soja
pressad saft av 1 apelsin 1 apelsin
Tillbehör
Kokt potatis och valfria grönsaker.
Gör så här
- Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, rosmarin, soja och apelsinsaft i en traktörpanna. Låt koka upp under vispning och sedan koka 3 min.
- Skala apelsinen och skär den i bitar.
- Stek kotletterna i smör cirka 4 min på varje sida i en stekpanna. Salta och peppra.
- Lägg ner kotletterna och apelsinbitarna i såsen. Låt det koka upp. Garnera.
Lite tips från Lilla Spännefalla
Såsen är så suveränt god med kokt potatis, så vi brukar alltid göra en dubbelsats.