Maggans fyllda lammrulle

Antal personer: 4-6
Färdigt på: 1 tim 40 min

Ingredienser

1 st urbenad lammbringa ca 1000gr 1 msk salt
1⁄2 tsk malen svartpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk gula senapsfrön
2 tsk oregano
Rivet skal av 1⁄2 citron

Gör så här

  1. Krydda bringan på den sidan där benen suttit.
  2. Rulla ihop a la rulltårta. Bind om med bomullssnöre. Rullen skall vara ganska stadig. Vira in den i vanlig folie.
  3. Lägg den på galler i långpanna och sätt in mitt i ugnen, 175° i ca 1 tim 40 min. Himmelskt god!
  4. Servera med klyftpotatis och sallad.
Lite tips från Lilla Spännefalla

Glaserade rotfrukter passar också utmärkt till lamm om man inte vill ha klyftpotatis.

Glaserade rotfrukter 200-225°C
Palsternacka, potatis, morötter, rödlök, vitlök. Lägg dem på ett ungsäkert fat, strö över timjan, olivolja och salt, stek ca 35 min.