Gulaschsoppa på vildsvin
Vildsvinskött är mustigt och smakrikt. Det passar bra i en stark och het gulaschsoppa. Använd paprikapulver med drag i och kläm i rejält med tomatpuré. /Per – Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar.
Antal personer: 4-6
Ingredienser
300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
4 st potatisar av fast sort (400 g)
1 st morot
3 msk Smör eller rapsolja
2 tsk kummin, malen
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0.5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
Salt, efter smak Peppar , efter smak
Tillbehör
Gräddfil
Nybakat bröd
Gör så här
- Skär köttet i centimeterstora tärningar.
- Skala och hacka löken och vitlöken.
- Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
- Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
- Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
- Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
- Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
- Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
- Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.