Grekisk lasagne

Antal personer: 4

Ingredienser

500 g lammfärs
1 gul lök, hackad
2 msk flytande matfett
1 vitlöksklyfta, hackad
400 g krossade tomater
1 1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk basilika
1 tsk timjan
2 äggulor
6 dl mild naturell yoghurt
4 dl riven ost
1 msk flytande matfett till form
12 lasagneplattor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fräs lök och vitlök i smet i en stor stekpanna. Lägg i färsen och bryn den tills den fått färg.
  3. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Blanda väl och sjud ca 5 min.
  4. Vispa ihop äggulor och yoghurt. Tillsätt ost och blanda väl.
  5. Varva köttfärsröra, lasagneplattor och sås i en smord ugnssäker form. Avsluta med yoghurtsås.
  6. Grädda i ugn ca 30 min.
  7. Servera med en god grönsallad.