Lammburgare med avokadosalsa
Perfekt till fredagsmyset!
Antal personer: 4
Ingredienser
Lammburgare
500 g lammfärs
2 msk hackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
Salt & peppar
Smör till stekning
Avokadosalsa
4 färska tomater
2 avokador
1 fjärdedels gurka
1 rödlök
1 röd chilifrukt
1 msk hackad persilja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk socker
Salt & peppar
Fetaostkräm
100 g fetaost
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk flytande honung
2 msk hackad gräslök
Salt & peppar
Till servering
4 pitabröd
Blandad grönsallad
Gör så här
Burgarna
- Blanda lammfärs med riven vitlök och hackad persilja, smaka av med salt & peppar. Forma till åtta burgare och stek på hög värme i smör.
Avokadosalsan
- Kärna ur tomaterna och hacka dem ganska grovt. Skala och tärna avokadon. Dela och kärna ur gurkan och skär i bitar. Finhacka rödlöken och chilifrukten. Blanda allt med persiljan och den pressade citronsaften. Smaka av med socker, salt och peppar.
Fetaostkrämen
- Blanda fetaosten med creme fraichen i en skål. Häll i honungen och smaka av med lite salt och peppar.
- Servering: Värm pitabröden enligt anvisning på paketet och fyll dem sedan med sallad, lammburgare, avokadosalsa och fetaostkräm.
Lite tips från Lilla Spännefalla
- Orkar man inte göra burgare så smakar det också suveränt som smaksatt köttfärs och man kan då även byta ut pitabröden mot tortillas istället. Lyxigare variant av taccos till fredagsmyset.