Lammburgare med avokadosalsa

Perfekt till fredagsmyset!
Antal personer: 4

Ingredienser

Lammburgare

500 g lammfärs
2 msk hackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
Salt & peppar
Smör till stekning

Avokadosalsa

4 färska tomater
2 avokador
1 fjärdedels gurka
1 rödlök
1 röd chilifrukt
1 msk hackad persilja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk socker
Salt & peppar

Fetaostkräm

100 g fetaost
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk flytande honung
2 msk hackad gräslök
Salt & peppar

Till servering

4 pitabröd
Blandad grönsallad

Gör så här

Burgarna
  1. Blanda lammfärs med riven vitlök och hackad persilja, smaka av med salt & peppar. Forma till åtta burgare och stek på hög värme i smör.
Avokadosalsan
  1. Kärna ur tomaterna och hacka dem ganska grovt. Skala och tärna avokadon. Dela och kärna ur gurkan och skär i bitar. Finhacka rödlöken och chilifrukten. Blanda allt med persiljan och den pressade citronsaften. Smaka av med socker, salt och peppar.
Fetaostkrämen
  1. Blanda fetaosten med creme fraichen i en skål. Häll i honungen och smaka av med lite salt och peppar.
  2. Servering: Värm pitabröden enligt anvisning på paketet och fyll dem sedan med sallad, lammburgare, avokadosalsa och fetaostkräm.
Lite tips från Lilla Spännefalla
  • Orkar man inte göra burgare så smakar det också suveränt som smaksatt köttfärs och man kan då även byta ut pitabröden mot tortillas istället. Lyxigare variant av taccos till fredagsmyset.