Lammsmäcka

En gotländsk specialitet, god som huvudrätt eller utflyktsmat. Härlig och annorlunda kryddning!
Antal personer: 4

Ingredienser

400 gr lammfärs
2 kokta potatisar
1 finhackad gul eller röd lök
2 krm grovt stött kryddpeppar
2 krm stött gula senapsfrön
1 tsk salt
2,5 – 3,5 dl mjölk
Persilja till garnering

Gör så här

  1. Mosa potatisen, fräs löken i smör.
  2. Blanda färsen med potatis, lök & kryddor. Späd med mjölk så att färsen blir mycket lös.
  3. Klicka den direkt i stekpannan, stek som pannbiff i sparsamt med smör.
  4. Strö rikligt med persilja över vid serveringen.
  5. Servera med potatis, inlagda rödbetor, lingon eller tranbärssylt och ättiksgurka eller kapris. Samt gärna en god sås.