Pepparrotsfärs
Antal personer: 4
Ingredienser
400 g älg- eller nötfärs
1 dl ströbröd
2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
1 msk potatismjöl
2 tsk örtsalt
1 tsk kryddpeppar
2-3 st tomater
Kryddsmör
3 msk smör
2 msk riven pepparrot
2 msk ströbröd
1⁄2 dl hackad persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Låt ströbrödet svälla i grädden 10 min.
- Blanda köttfärs, potatismjöl, örtsalt och peppar.
- Forma färsen på ett smort ugnssäkert fat till en ganska platt köttfärslimpa.
- Gör en fördjupning i mitten.
- Skär tomaterna i bitar.
- Smält smöret och blanda ner pepparrot, ströbröd och persilja.
- Lägg tomaterna i fördjupningen på färslimpan och strö över kryddsmöret.
- Stek i mitten av ugnen 30-35 min.
- Servera med klyftpotatis eller potatismos.
Lite tips från Lilla Spännefalla
- Ta gärna lite fler tomater och låt dem ligga brevid färslimpan i formen.