Fransk potatissallad, perfekt till varmrökt kött!
Den godaste av potatissallader. Välj en fast potatissort som inte kokar sönder så lätt. Extra läckert blir det med färskpotatis.
Antal personer: 4
Ingredienser
Du behöver
800 g potatisar
1 röd lök
3 msk kapris
Vinegrätte
2 msk ljus vinäger
0,5 tsk salt
Peppar
Ev 1 tsk dragon
1-2 tsk fransk senap
3 msk olja
2 msk vatten
Servering
0,5 dl finskuren persilja eller 2 msk färsk timjan
Gör så här
- Skala, eller skrapa om du använder färskpotatis, och koka potatisen.
- Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen.
- Skala och hacka löken fint.
- Skiva potatisen medan den är varm. Lägg potatis, lök och kapris i en skål och häll vinägrettsåsen över. Blanda försiktigt.
- Täck över potatissalladen och låt den stå kallt tills den ska serveras. Blanda i persilja och/eller timjan.
- Servera gärna tillsammans med skivat varmrökt kött exempelvis lamm, rådjur eller vildsvin. Mums!