Nöt
Dillkött
Dillkött är en av den svenska husmanskostens främsta rätter och såååå gott.
Antal personer: 8
Gulaschsoppa på nötkött
Denna soppa är väldigt uppskattad av både stora som små, så därför gör jag alltid en stor sats på 1 kg kött så det kanske blir lite över till dag två
Antal personer: 4 (med lite över till dag 2 🙂 )
Hamburgare ala Lilla Spännefalla
Hamburgare gjorda på riktigt bra kött är svårslaget en fredagskväll med familjen. Detta recept förklarar hur vi brukare göra våra hamburgare men variationerna är nog oändliga så det är bara att testa sig fram till sin egen favorit. Smaklig måltid!
Antal personer: 4
Köttgryta till många
Den här grytan räcker till 10 personer. Den ska förberedas dagen innan den ska ätas, så att smakerna får blomma ut ordentligt. Samma dag som grytan ska serveras fordras minimalt med köksarbete. En perfekt bjudrätt!
Antal personer: 10
Lövbiff med pepparrot & potatispuré
Klassisk lövbiff med potatispuré. Servera med riven pepparrot och en äggula samt gärna några passande grönsaker exempelvis gröna ärtor.
Antal personer: 4
Per Morbergs oxrullader med gräddsås
En klassisk rätt som är en gammaldags husmanskosträtt och som smakar som svunna tider.
Antal personer: 4
Pepparrotsfärs
Antal personer: 4